Return to site

Какво е да си нотариус? Първа среща от инициативата "Най-интересната професия за мен"

На 18 януари 2016 г. се проведе първата среща от цикъла посещения в рамките на инициативата „Най-интересната професия за мен“. 

Подборът  на професиите беше осъществен от самите младежи, като всеки един от тях ще има възможност да направи посещение в интересна за участника организация и да се запознае с представител на избраната от него професия.  Благодарение на Нотариус Йонко Литовски единадесетокласничката Борислава се запозна с професията „Нотариус“. От един месец Борислава посещава група за изграждане на социално умения и ключови компетентности в кв. "Филиповци", която я подготвя за по-успешен старт на пазара на труда.

Борислава и екипът на Фондация „Здраве и социално развитие“ благодари за проявената отзивчивост и отделеното време. По-долу можете да прочетете обратната връзка на Борислава.

Много ми хареса срещата с нотариус Йонко Литовски, много се насърчих да уча право след като завърша. Много се насърчих да бъдат по-добра, за да ме приемат да уча право и след тава да мога да бъда избрана за нотариус. Научих неща, които не съм знаела и всички лоши неща, които съм чула и чела за нотариусите г-н Литовски ги опроверга. Надявам се да мога да завърша това, за което мечтая и да бъда полезна сред обществото, в което живея.

broken image
broken image